۱. خودتان را درگیر مُد نکنید
۲. خودتان را با ظاهری تمیز و آراسته متمایز کنید
۳. لباس غیر رسمی نپوشید
۴. جوری بهنظر نرسید که انگار شب قبل تا دیروقت مهمانی بودهاید
با نشانههای به جا مانده از مهمانی شب قبل، جایی نروید.
۵. قبل از خروج از خانه، کاملا مرتب و آراسته باشید
قبل از اینکه از خانه بیرون بروید، ریمل و رژلبتان را بزنید، لباستان را مرتب کنید و هیچ کدام از اینها را برای بیرون از خانه باقی نگذارید.زیرپوشتان هم نباید معلوم باشد.
۶. لباس و پوششتان متناسب با جلوهای باشد که میخواهید از خودتان نمایش دهید
۷. در همه حال خوشژست باشید
کمرتان را صاف نگه دارید، به جای اینکه به پایین نگاه کنید نگاهتان به جلو باشد و تا جایی که میتوانید شانههایتان را پایین نیندازید.
بخش دوم: باکلاس حرف بزنید
۱. بددهنی نکنید
بددهنی کردن اصلا باکلاس نیست. اگر دلتان میخواهد بددهنی کنید و فحش بدهید، بروید داخل حمام یا دستشویی، شیر آب را باز کنید و بگذارید هر حرف زشتی در دهانتان است بیرون بیاید یا اینکه به در و دیوار بدوبیراه بگویید! اما اجازه ندهید دیگران بددهنیهایتان را ببینند، چون فرد بیارزشی به نظر خواهید رسید.
۲. پشت سر دیگران حرفهای خوب بزنید
اگر در غیاب افراد، خوبیهایشان را تحسین کنید، فردی مثبت و متین جلوه خواهید کرد، نه کسی که همیشه دنبال کمبودهاست.
۳. صدایتان بلندترین صدای جمع نباشد
۴. دربارهی میزان باکلاسیتان حرف نزنید
اجازه دهید دیگران تشخیص دهند شما واقعا تا چه اندازه باکلاس هستید، نه اینکه خودنمایی کنید یا لاف باکلاس بودن بزنید.
۵. در حضور دیگران، آروغ نزنید
۶. برای استفاده از تلفن همراهتان، آداب خاص و مناسبی داشته باشید
۷. لحنتان ملایم باشد، حتی وقتی عصبانی هستید
۸. در مورد میزان درآمد حرف نزنید
اینکه در مورد میزان درآمدتان و میزان سرمایهتان حرف بزنید یا دربارهی اینکه اتومبیل یا لباس یا گوشوارههای جدیدتان چقدر میارزد یا حقوقتان افزایش پیدا کردهاست، باکلاس که نیست هیچ بلکه از نظر دیگران نشانه ی عقده ای بودن شماست
بخش سوم: باکلاس رفتار کنید
۱. با اصالت باشید
کسی که منش و طرز رفتارش همراه با بزرگواری و غرور باشد، هرگز نیاز ندارد پشت یک نقاب پنهان شود
۲. متکی به خودتان باشید
شما باید باادب و مبادی آداب باشید، اما برای خوشایند دیگران سر تعظیم فرود نیاورید.
۳. جسور باشید
۴. تظاهر به دانایی نکنید
وقتی در گروه یا پیش کسی هستید و صحبت در مورد موضوعی پیش میآید که اطلاعی دربارهاش ندارید، مصلحت این است که بگویید در حال حاضر اطلاعی در این مورد ندارید
۵. با دیگران همانگونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند
۶. برای پذیرش تغییرات مثبت و رشدِ فردی آماده باشید
در کلاسهایی ثبت نام کنید که مهارتهای توسعهی فردی و مهارتهای جدیدی به شما بیاموزند.
۷. مطلع و آگاه باشید
کار عاقلانه این است که از نظر سیاسی، فرهنگی و مذهبی آگاه باشید. حتی ابتداییترین دانش هم میتواند فرد را از شرمنده شدن و به دردسر افتادن و دست و پاچلفتی جلوه کردن نجات بدهد
8. مسئولیتپذیر باشید
اگر در خانهای مهمان هستید، در تمیزکاریها و جمع و جور کردنها به میزبان کمک کنید. اگر اتومبیل دوستی را امانت گرفتهاید، قبل از برگرداندن، باکش را از بنزین پُر کنید.
اگر اشتباهی مرتکب شدید، مسئولیتش را بپذیرید، نه اینکه تقصیر را گردن یکی دیگر بیندازید.بگویید معذرت میخواهم کار سختی نیست
9. باملاحظه و دلسوز باشید
افرادی که واقعا باکلاس هستند، نسبت به همه بسیار مهربان و رئوف هستند؛ چه مدیرعامل شرکتشان باشد و چه پستچی یا سرایدار.
۱۱. آداب معاشرت را رعایت کنید
تا جایی که میتوانید از عبارات مؤدبانه استفاده کنید، مثلا بگویید: «بله خانم»، «خیر آقا» و «متشکرم». با بزرگترها مؤدبانه رفتار کنید. اگر عطسهتان گرفت، دستمال جلوی دهانتان بگیرید. در میان جمع، خوردههای غذا را از لای دندانهایتان درنیاورید.
انگشتتان را در دهان یا بینیتان نکنید. در میان جمع خودتان را نخارانید، موهایتان را برس نزنید، آرایش نکنید یا با لباستان ور نروید. همهی این کارها را میتوانید در خلوتتان انجام دهید، پس صبر کنید تا جای مناسبی پیدا کنید. با خندههای ناگهانی و پر سروصدا، سکوت را نشکنید.
بدون شك تا به حال بارها و بارها بر سر میز غذا، مهمان فردی بودهاید. میزبان هم قطعا تمام تلاشش را كرده تا برای مهمانانش چیزی كم نگذارد. همهچیز خوب و طبق معمول پیش رفته است. با این حال آیا میدانستید كه مهمان میز غذای كسی شدن آداب معاشرت مخصوص به خودش را دارد؛ یعنی اینكه ممكن است شما ندانسته حركتی انجام دهید كه خلاف آداب میز غذا باشد و اگر دست بر قضا میزبان شما بر این امور مسلط بوده، شاید رفتار شما به نظرش جالب نیامده است!
با این تفاسیر، لازم نیست زیاد نگران باشید. این آداب را مختصر و مفید برایتان توضیح میدهیم؛ جزییاتی كه اگر آنها را رعایت كنید یك معاشر واقعی و مهمانی مبادی آداب به معنای واقعی كلمه خواهید بود.
مراقب باشید حین غذا خوردن روی بشقاب خم نشوید
شما باید صاف و مستقیم بنشینید. به قول معروف شق و رق! با رعایت همین فاصله از بشقاب غذا باید قاشق را به سمت دهانتان بیاورید.
کاربرد دستمال ها را بدانید
این دستمال باید باز شود و بالای زانوهایتان پهن شود تا هر زمان خواستید آن را بردارید.این روش صحیح استفاده از دستمال است.
در دست گرفتن قاشق سوپ مراقب باشید
این نكته را هرگز فراموش نكنید كه شما نباید قاشق سوپ را با توجه به شكل و شمایلی كه دارد، كاملا داخل دهان خود ببرید بلكه باید از لبه قاشق سوپ را میل كنید. همانطور كه از لبه لیوان آب میخورید. در عین حال مراقب باشد كه سوپ را هورت نكشید!
به چیدمان قاشق ها روی میز غذاخوری دقت کنید
شما پشت یك میز رسمی غذا نشستهاید، سمت راستتان ردیفی از قاشقهای مختلف چیده شده و سمت چپتان هم به همان ترتیب ردیفی از كارد و چنگالها در اندازه و شكلهای مختلف. (این میز معمولا برای افراد راستدست چیده میشود.) این یك قانون همیشگی است كه دورترین قاشق، كارد و چنگال از شما مخصوص اولین غذایی است كه قرار است شما وعدهتان را با آن شروع كنید یا به قولی همان پیشغذا.
دستمال سفره فقط به یك منظور استفاده میشود، آن هم پاك كردن دهان به شكل بسیار آرام و آهسته است
هرگز با دستمال سفره دهانتان را خشك نكنید یا اینكه سفت و محكم پاك نكنید. برای این منظور باید از دستمال كاغذی استفاده كنید؛ نه دستمالهای كتانی سرسفره.
با كارد و چنگال خود به افراد دور میز اشاره نكنید
سادهتر اینكه اگر آنها سر میز غذا از طرف شما، مورد خطاب هستند، با كارد و چنگال نشانشان ندهید.
غذای تان را فوت نکنید
اگر غذای داغی مقابلتان قرار گرفت به عنوان مهمان به هیچ عنوان در برابر چشمان بقیه غذا را فوت نكنید! كمی زمان بدهید تا غذا خودش سرد شود.
تلفن همراهتان را حین صرف غذا روی میز نگذارید
ترجیحا آن را بیصدا كنید تا اگر زنگ خورد، مجبور نشوید جواب دهید. مهمتر از همه اینكه حین غذا خوردن اصلا نباید سرتان روی تلفن همراهتان خم باشد؛ برای همین بهتر است اصلا روی میز نباشد.
هرگز این دستمالها را از یقه خود آویزان نكنید
این حرکت دور از آداب مهمان بودن است و بخصوص برای حضور در یک شام یا ناهار رسمی زیادی خودمانی است؛ بنابراین باید حتما از این حرکت پرهیز کنید.